Beküldő: admin | 2022. 09. 28., sze – 21:41

Az október 1999 óta az iskolai könyvtárakról szól, ugyanis ekkor ünnepeljük az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapját.  A magyar könyvtárak 2002 óta csatlakoznak a programokhoz. Ebben az évben is erre buzdítunk.

 

Reading for global peace and harmony

Olvasással a globális békéért és harmóniáért.

 

Nemzetközi felhívás

Október az iskolai könyvtárak világhónapja, könyvtáraink éves ünnepe.

A témaválasztás a 2022 -es IASL konferenciához kapcsolódva az „Iskolai könyvtárosi szakma és a formálódó globális információs paletta kapcsolata” témáján alapul.

Mindannyian tudjuk, hogy számos ország rendkívüli nehézségekkel néz szembe. Bizonyára egyetértünk abban, hogy égető szükség van a globális békére és a harmóniára. Témaválasztásunkkal bátorítani szeretnénk minden résztvevőt, hogy gondolja át, hogyan segíti az olvasás egymás megértését és támogatását. Egymás élethelyzeteinek megismerése a történeteiken keresztül, együttérzésre és megértésre vezet!

Idén arra kérjük a résztvevőket, hogy ünnepeljék meg a könyvek, az olvasás, az iskolai könyvtárak, és a béke és harmónia közötti kapcsolatot. Olyan témát választottunk, amelyről úgy gondoljuk, hogy minden résztvevőnk (3 és 20 év között) számára értelmezhető.

Arra hívunk mindenkit, hogy emlékezzenek meg az iskolai könyvtári világhónapról a felhívásban megadott téma köré szervezett projekttel és rendezvényekkel. Reméljük, hogy a 2022-es világhónap  nagyszerű, kreatív, világméretű ünnepe lesz az iskolai könyvtáraknak. A téma sokféleképpen értelmezhető, s akármelyik módszert is választjuk, az iskolai könyvtárak jelentőségét fogja hangsúlyozni.

A világhónap csapata számos olyan tevékenységet kínál, amelyben reményeink szerint szívesen részt vesznek majd, de minden bizonnyal sokaknak van saját elképzelése arról, hogy hogyan lehet méltóképp megünnepelni a Világhónapot az iskolájuk könyvtáraiban. Nem számít, milyen kicsi, vagy nagy az iskolai könyvtár, kérjük, fontolja meg a részvételét a programokon!

A világhónapi projektek mindenki számára nyitottak függetlenül attól, hogy tagja-e az IASL-nek vagy sem. Kapcsoljunk sebességbe és tegyük nagyszerűvé 2022 októberét az iskolai könyvtárakban! Ne mulasszuk el megosztani, hogy milyen programot szervezünk a világhónapban a "What People are Doing for ISLM” oldalon.

A Világhónappal kapcsolatos általános kérdésekekkel ide fordulhatnak: letscelebrateislm@gmail.com

További részleteket az új Világhónapi kezdeményezések pontban találnak.
A Világhónap Munkacsoport önkéntesekből áll, akik az iskolai könyvtárakért való lelkesedésből csatlakoztak a munkacsoporthoz azért, hogy együtt dolgoznak a világhónap megszervezésén és népszerűsítésén. Örömmel fogadunk minden csatlakozni szándékozót, és kifejezetten számítunk olyan résztvevők jelentkezésére, akiknek az országát még senki sem képviseli a szervezőcsoportban. Szeretnénk támogatást nyújtani abban, hogy az ez évi világhónap is sikeres és élményekben gazdag lehessen!

Csatlakozzon a Világhónap szervezői közé az alábbi formanyomtatvány kitöltésével: ISLM RECRUITMENT FORM 2023

Tisztelettel:
Ramandeep, Chairperson, ISLM 2022
Your 2022 ISLM Team: Ramandeep (India), Francie Ingram (USA), Breege O’Brien (Ireland), Sunita Malekar (India), Hosea Tokwe (Zimbabwe), Dr. Chhavi Jain (India), Seema Satti (India), Inez Kinanthi (Indonesia), Abha Singh (India), Orlova Svetlana (Russia), Jerry Mathema (Zimbabwe), Farhat Jabeen (Pakistan), Sigridur Halldora Gunnarsdottir (Iceland), Mayasari Abdul Majid (Malaysia), Anabela Silva (Portugal)