Beküldő: admin | 2008. 09. 13., szo – 18:07

A világnapot köszönti Lourense H. Das IASL Európai Irodájának vezetője

Kedves Kolléga!

Kívánok mindenkinek október 24-én boldog Iskolai Könyvtári Világnapot!

Ez egy fontos nap, hiszen ezen a napon a világ számos országában arra irányul a figyelem, amit mi képviselünk: a jó iskolai könyvtárakra, az iskolai könyvtári hivatásra, illetve a könyvtár-pedagógiára. Annak ellenére, hogy az iskolai könyvtárak anyagi és erkölcsi támogatásában vannak még hiányosságok az állami és az iskolai irányítás részéről, ezen a napon megérdemlünk egy kis vállveregetést. Azt ünnepeljük, hogy ezen a napon képesek együttműködni a diákok, a kollégák, az iskolai és a helyi közösségek. Láthatjuk az erőfeszítéseink eredményét a könyvtárban dolgozó gyerekeken, akik boldogan és elégedetten tevékenykednek az általunk nyújtott segítséggel, útmutatással.

Ebben az évben a téma: Kalandra fel! Sokféle úton kalandozhatunk. Kalandozhatunk gyerekeknek szóló könyvekben, történetekben, szóbeli elbeszélésekben, történetekben, az információk és a tudás világában.

Ez a nap nagyszerű alkalom arra, hogy kifejezd magad, hogy megmutasd a világnak, hogy ki és mi vagy, hogy hozzájárulj az országodban élő gyerekek oktatási és nevelési lehetőségeinek fejlesztéséhez. Természetesen sok úton lehet ezt megtenni, s remélem, hogy megtalálod a számodra legmegfelelőbb utat a kalandhoz. Kívánok neked és munkatársaidnak nagyon boldog és sikeres ünneplést!

Lourense H. Das IASL Európai Irodájának vezetője