Beküldő: admin | 2021. 09. 09., cs – 14:35

Az október 1999 óta az iskolai könyvtárakról szól, ugyanis ekkor ünnepeljük az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapját.  A magyar könyvtárak 2002 óta csatlakoznak a programokhoz. Ebben az évben is erre buzdítunk.

Találjuk meg a módját az iskolai könyvtárak és a könyvtárostanári szakma népszerűsítésének! Érjünk el minél több tanulót, akik élettel töltik meg az iskolai könyvtárainkat!

 

Finding Your Way to
Good Health and Well Being

Légy jó!
Légy jól!

Ünnepeljük az iskolai könyvtárakat minden októberben!

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Keretrendszer harmadik pontjára építve ebben az évben arra hívjuk a résztvevőket, hogy találják meg a kapcsolódási pontokat a könyvek, olvasmányok, iskolai könyvtárak és az egészség és a jólét között. Reményeink szerint ez a témaválasztás mindenkit megszólít a 3-20 éves korosztályon belül. Olyan projektek megvalósítására biztatjuk a résztvevőket, amelyek az egészségmegőrzés témájához kapcsolódnak. Bízunk abban, hogy a 2020-as világhónap kreatív és fantáziadús világméretű ünnep lesz.

A világhónap munkacsoportja támogatja a hagyományos központi tevékenységeket, amelyekben minden bizonnyal szívesen vesznek majd részt az iskolai könyvtárak, ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy számos önálló ötletre épülő programmal fogják színessé tenni a világhónapot. Az iskolai könyvtár méretétől függetlenül mindenkit arra buzdítunk, hogy lehetőségeihez mérten vegyen részt a világhónap megünneplésében!

A világhónapi projektek mindenki számára nyitottak függetlenül attól, hogy tagja-e az IASL-nek vagy sem. Kapcsoljunk sebességbe és tegyük nagyszerűvé 2020 októberét az iskolai könyvtárakban! Ne mulasszuk el megosztani, hogy milyen programot szervezünk a világhónapban a “What People are Doing for ISLM” oldalon.

A világhónappal kapcsolatban általános tájékoztatást az islmbookworm2012@gmail.com címen kaphatnak.

 

"A Világhónap Munkacsoport önkéntesekből áll, akik az iskolai könyvtárakért való lelkesedésből csatlakoztak a munkacsoporthoz azért, hogy együtt dolgoznak a világhónap megszervezésén és népszerűsítésén. Örömmel fogadunk minden csatlakozni szándékozót, és kifejezetten számítunk olyan résztvevők jelentkezésére, akiknek az országát még senki sem képviseli a szervezőcsoportban. Szeretnénk támogatást nyújtani abban, hogy az ez évi világhónap is sikeres és élményekben gazdag lehessen!"

Tisztelettel:

Ramandeep, Chairperson, ISLM 2020