Beküldő: domsody | 2009. 06. 14., v – 00:00

Közoktatási szakértők

A 38/2009. (XII. 29.) OKM rendelet a közoktatási szakértői tevékenység, valamint az érettségi vizsgaelnöki megbízás feltételeiről 1.§ (1) k) pontja szerint az országos szakértői névjegyzék egy szakterülete az iskolai könyvtár.

A jelenleg iskolai könyvtári szakterületen érvényes közoktatási szakértői igazolvánnyal rendelkezők adatairól a Közoktatási Információs Rendszerben, az Országos szakértői névjegyzékben tájékozódhat.

Kulturális szakértők

Könyvtári szakterületen, azon belül iskolai könyvtári részleterületen szakértői igazolvánnyal rendelkezőkről a minisztérium oldalán a Kulturális szakértők és vizsgáztatók nyilvántartásában tájékozódhat.

Iskolai könyvtári szakfelügyelők

A 14/2001. (VII. 5.) NKÖM rendelet alapján iskolai könyvtári szakfelügyelői jogosítvánnyal rendelkezők névsoráról az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet - Pedagógiai Könyvtár és Múzeum oldalán tájékozódhat.

Szaktanácsadók

Iskolai könyvtári, könyvtár-pedagógiai tanácsadókat pedagógiai intézetek alkalmaznak a gyakorlati munka közvetlen támogatására. Ezek a szolgáltatások regionálisan elsősorban megyei és városi szinten érhetők el. Érdeklődjön az Ön esetében területileg illetékes pedagógiai intézetben!

Iskolai könyvtári szakreferens