Dunaharaszti

A gimnázium épülete, könyvtára

Tolnainé Korcz Ilona

tkica@pr.hu

06-24-370-324, könyvtár mellék

 

Baktay Ervin Grammar and Hydrological School is joining the activity called National Month of School Libraries.
 
Programs concerning the topic:

  • We have been inviting our readers to the library with ”sweet scent” – on the Folk tales’ day all the class groups of the school took part in baking honey-cookies in order to build a sweet house out of the cookies. The students of the art course helped build the delicious gingerbread house.
  • The school library and the Students’ council invited a tender for taking photographs concerning reading books.
  • Message to the Future - that is the name of our new project. We are making up a book complied by the students on the thoughts and ideas of our students.
  • We are planning to publish a next issue on the works and thoughts of our former students.
  • On 27th October we are organising an exhibition of our students’ work and also the books written by former students and teachers.

 

A Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola 2009-ben is csatlakozik az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjához.
 
Ehhez kapcsolódó tevékenységeink:
            Mi szeptember 30-ától „édes illattal” hívogatjuk olvasóinkat: A Népmese napjára, Benedek Elek születésének 150. évfordulójára elkészült a könyvtár szervezésében, minden osztályt bevonva a sütésbe, és a rajzszakkörösök alkotómunkájával elkészült a mézeskalács házikónk.
            Kultúrkép címmel a Diákönkormányzat és az iskolai könyvtár fotópályázatot írt ki a tanulók számára, - „olvasó ember legyen a képen”.
            Üzenet a jövőnek címmel könyvet állítunk össze: diákjaink egy-egy oldalon vagy saját üzenetüket, vagy kedvenc könyvükből idézett szöveget iniciáléval szerkesztve leadnak a könyvtárban, ebből a rajzszakkörösök kész könyvet állítanak elő, „bőrkötésben”.
A továbbiakban tervezzük Üzenet-kötetünk második részét is, ebbe a volt baktays diákok írásait várjuk, erre a helyi sajtóban hívjuk fel a figyelmüket.
Október 27-én (nálunk az őszi szünet napjai módosultak, 26., 27. és 28-a is tanítási nap!) a már hagyományos, csak ezen a napon kérhető IKVN-es alkalmi bélyegzésre is sor kerül a könyvtárban.
            Erre a napra kamara-kiállítást rendezünk az elmúlt években a könyvtár kezdeményezésére készült diákmunkákból.
            Kiállítjuk a könyvtár tulajdonában lévő, jelenlegi és egykori diákjaink, tanáraink által írt könyveinket.