Beküldő: admin | 2015. 06. 08., h – 07:44
2015-06-16

Budapest

 Időpont: 2015. június 16. 17.00
Helyszínek:

  • M0-ás híd budai kerékpáros lehajtó

  • Budai Nagy Antal Gimnázium könyvtára, Budapest XXII. Kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium, 1221 Budapest, Anna utca 13-15.

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Egyesülete, az IASL 2015-ben Maastrichtban tartja az éves konferenciáját. A magyar Könyvtárostanárok Egyesülete támogatja a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének Iskolai Könyvtári szekcióját illetve Kiss Lászlót kampányának megvalósításában.

Kiss László Sepsiszentgyörgyről a Fekete-tengertől az Északi tengerig kerékpárral teszi meg az utat!! Ennek során több magyarországi település mellett érinti Budapestet is. Itt hivatalos keretek között a Könyvtárostanárok Egyesülete a Budai Nagy Antal Gimnázium könyvtárában fogadja őt.

A kampány céljai közül néhány

  • Fel akarom hívni a figyelmet az iskolai könyvtárak fontosságára a fiatalok nevelésében
  • Szeretném megváltoztatni az általános véleményt rólunk és bebizonyítani azt hogy nem vagyunk átlagemberek. Az olvasás nemcsak elvarázsol, hanem segít megvalósítani álmainkat.
  • Nyomást gyakorolni a Román Kormányra, hogy létesítse újra az I. C. Petrescu Nemzeti Pedagógiai Könyvtárat, melyet nemrég számoltak fel, és amelynek a könyvtáros és pedagógus képzésben rendkívül fontos szerepe van.

A kampány honlapja: http://olvassunkeuropaban.blogspot.ro/

A budapesti program és várható időpontjai

17.00 Találkozás azM0-ás híd budai kerékpáros lehajtójánál
17.30 A kerékpárosok fogadása az iskola előtt
17.40 Fogadás és köszöntő az iskolai könyvtárban
  A kerékpáros kampány céljának bemutatása
  A KTE üdvözletének aláírása, átadása
  Rövid élménybeszámoló az eddig megtett út állomásairól, tapasztalatairól
  Az iskola könyvtárának rövid bemutatása
18.10 Kötetlen beszélgetés
   

 A szervezést megkönnyítendő kérjük, itt jelezze részvételi szándékát: http://www.ktep.hu/kerekpar2015jel

Beszámolók

MAGDICS Erika - SZAKMÁRI Klára: Háromezer kilométer az iskolai könyvtárak és az olvasás ügyének szolgálatában In: Könyvtári Levelező/Lap, 2015. 7. sz., 36-38. p.

A konferencia Facebook-oldalán nyomon követhettük erdélyi kollégánk, Kiss László Maastrichtba vezető kerékpáros túráját a Fekete-tengertől az Északi-tengerig: https://www.facebook.com/iasl2015. Laci épségben odaért Maastrichtba, sőt azóta már haza is.

A budapesti fotók